Битумни керемиди - качествен монтаж

поставяне на битумни керемиди цени

Чрез поставянето на качествена хидроизолация или монтаж на битумни керемиди, вие ще осигурите много по-голяма защита на своя покрив от различните атмосферни влияния и ще удължите експлоатационния му живот. Ние от ВалФорс ЕООД София ви препоръчваме да поставите битумни керемиди, защото са най-надеждният материал за хидроизолация на покрива.

Битумните керемиди са направени от битум модифициран с АПП. Те са хидроизолационен материал от ленов тип и за тяхна основа се използва стъклен воал. Покриват се с минерална посипка, която може да бъде оцветена в различни цветове. Така при ремонтни дейности на покрива тя придава много по-завършен и естетически вид и допълнителна защита.

Битумните керемиди са познати още под наименованието шиндли. Те са лентов влагоизолационен материал, който намира широко приложение при ремонт и поставяне на покритие на скатни покриви. Това се дължи на техните безспорно добри и доказали се във времето качествени характеристики.

Шиндлите са създадени да устояват на силно променливи климатични условия и са много удачен избор за сложно изградени конструкции, които изискват по-малко натоварване на конструкцията.

От какво са изградени битумните керемиди?

Този вид покритие има многослойна структура, която е създадена с цел да се постигне максимална издръжливост на материала (механични и климатични въздействия). Най-общо казано шиндлите са петслойни.

 1. Армираща основа

В средата се намира армираща основа или наречена още стъклен воал. На този пласт се дължи формата и стабилността на керемидата.

 1. Два слоя битум

Стъкленият воал е обграден от всяка страна със слой битум. Той може да бъде допълнително модифициран с APP или SBS. В зависимост от модификацията, битумните керемиди притежават различна степен на издръжливост.

 1. Минерална посипка

Този слой се намира от към лицевата страна на битумните керемиди. Целта му е да ги предпази от стареене, напукване и въздействието на UV лъчите. Благодарение на минералната посипка, съществуват многообразните цветове на шиндлите. Тя се оцветява предварителна на висока температура като се използват различни видове пигменти.

 1. Пясъчен слой (кварцов пясък)

Той се намира от долната страна на битумните керемиди и предназначението му е да предотврати залепване на керемидите една към друга при съхранение или транспортиране.

Видове битумни керемиди
Видове битумни керемиди

Този вид покритие се отличава с голямо разнообразие. Тук има избор не само между различни цветове, но и форми. Най-основно шиндлите се разделят на 4 групи:

 • Боброва опашка
 • Пчелна пита
 • Триъгълни
 • Правоъгълни

За хората, които искат да изградят още по-различен покрив има и решение. Извън основните форми могат да не намерят и други разновидности – дизайнерски битумните керемиди.

Какви са предимствата при поставяне на битумните керемиди

Битумните керемиди са предпочитан материал от все повече строители, проектанти и архитекти. Това се дължи на техните отлични качествени характеристики и безспорните им естетически предимства.

Тегло на керемидите

Битумните керемиди са лек материал и не оказват голяма тежест върху конструкцията. Средно тяхното тегло варира между 8 и 13kg/m2. За сравнение керамичните и бетонни керемиди са с тегло между 42-44kg/m2.

Климатични условия

Шиндлите са материал, който има висока издръжливост на различни климатични условия:

 • Водоустойчивост – дъжд, сняг, градушки - осигурява изключителна влагоизолация. Материалът не е порест и не позволява влагата да пропие през него.
 • Ветроустойчивост – различните видове битумни керемиди могат да ви предоставят ветроустойчивост от порядъка на 100 до 150 км/ч, а някои видове и до 220км/ч.
 • Топлоустойчивост/мразоустойчивост – за този материал се счита за неутрален. Той не се поддава на резки температурни разлики. Не се нагрява прекомерно през лятото, нито се охлажда през зимата. Средно издържа на температури от - 50° до 110°.

Звукоизолация

Покривното покритие, което притежава най-добра звукоизолация е именно битумните керемиди. Благодарение на многослойната си структура, шиндлите поглъщат до 80% от шума в следствие на дъжд, град и бури.

Дълъг експлоатационен живот на вашия покрив

Битумните керемиди не подлежат на корозия и не гният. Благодарение на защитния слой от минерална посипка са предпазени от влиянието на UV лъчите. Те не изгарят от слънцето и цветовата се запазват с изключително малка промяна през целия период на експлоатация. В зависимост от вида, битумните керемиди имат гаранция от 10 до 40 г. Колкото по-малки са амплитудните разлики (ден-нощ), толкова по-дълъг е живота на керемидите.

Поставяне при голям наклон

Материалът на битумните керемиди позволява да се изпълняват проекти на сложни конструкции. Нестандартните форми не представляват трудност, защото шиндлите са гъвкави и ги обхващат идеално. При голям наклон (10-90°) също се избират битумните керемиди за покритие.

Лесен монтаж

монтаж на битумни керемиди

Едно от най-лесните покрития за монтаж са битумните керемиди. Те са самозалепващи се и допълнителна се закрепват с поцинковани пирона и битумно лепило или горелка. Особеност тук е изискването битумните керемиди да се монтират върху дъсчена обшивка. Тя трябва да е абсолютно гладка и чиста.

Много малък е процентът на отпадъчните материали, което допълнително превръща шиндлите в икономичен избор за вашата конструкция.

Безопасност при монтаж и експлоатация

Битумните керемиди са огнеупорни. Наред с това конструкция покрита с шиндли не се нуждае от гръмоотвод, защото те не кондензират заряда на атмосферното електричество.

Естетика и красота

Благодарение на разнообразните форми и цветове на битумните керемиди, можете да пресъздадат различни архитектурни решения, които имат ненадмината естетическа стойност.

Поддръжка на керемидите

Гладката повърхност на битумните керемиди, не позволява задържането на замърсявания (листа, колони и др.), което е много ценно за сгради, намиращи се в непосредствена близост до дървета. Голямо предимство при тях е, че не изискват почти никаква поддръжка по време на експлоатационния им период.

Висококачествен монтаж на битумни керемиди за вашия дом

Битумните керемиди се произвеждат в три различни форми, сред които можете да подберете тази, която съответства най-добре на вашата жилищна сграда – триъгълни, с формата на боброва опашка и с формата на пчелна пита.

Този вид хидроизолация притежава отлични качествени характеристики. С битумните керемиди ще предпазите в максимална степен конструкцията от влиянието на температурните разлики и слънчевите лъчи. Материалът е подходящ при различни климатични условия, които по никакъв начин не намаляват неговата устойчивост и дълготрайност.

Битумните керемиди добиват голяма популярност и изграждат един съвсем нов „градски“ вид на сградите. Освен отличните влагоустойчиви характеристики, те са много леки, здрави и гъвкави. Позволяват монтирането им върху покриви с множество чупки и с по-нестандартни и сложни геометрични фигури. Поставянето и монтаж на битумни керемиди не се влияе и от наклана на самия покрив. Те са подходящ материал при много големи наклони от 12 до 90 градуса, което печели още повече привърженици на този вид хидроизолация.

Професионално поставяне на битумни керемиди

Ние от Вaлфорс ЕООД имаме екип от професионалисти, които са запознати детайлно с поставянето на битумните керемиди. Дори на пръв поглед да ви изглежда лесна задача има някои тънкости, от които зависи правилният им монтаж и поради това ви съветваме да се доверите на нашия дългогодишен опит.

Ние сме сме изцяло на ваше разположение и можете да сте убедени, че извършваната от нас услуга при смяна на керемиди е от най-високо качество с много конкурента цена и ще удължи живота на вашия покрив.

Безапелационно качество на супер цена при ремонт или хидроизолация?

Свържете се с нас, за да ви консултираме кое е най-доброто решение за вас! Напълно безплатно!