Защо да изберем Валфорс при хидроизолация на подложен бетон

Хидроизолация на подложен бетон

Основите на сградите трябва да бъдат хидроизолирани, независимо от вида, предназначението и размера на всяко здание. Хидроизолирането трябва да започне още от подложения бетон, най-вече, когато сградата се изгражда в зона с наличие на високи подпочвени води.

Колкото и здрави да са основите на една сграда, ако те не са качествено хидроизолирани, влагата, идваща от подпочвени и дъждовни води ще ги дестабилизира, като образува пукнатини в бетонните плочи, арматурата и стените.

Прониквайки в мазилките на вътрешните помещения, влагата ще доведе до появата на плесен и мухъл, които от своя страна ще повредят всяка част от интериора на помещенията. Нека не подценяваме и неприятната миризма на плесен, съпътстваща появата на влага, с която никой не би желал да се сблъсква в своя дом или офис.

Здравината на основите на сградата може да се подсили допълнително, а нейният експлоатационен живот да се удължи значително с полагането на качествена хидроизолация. Тъй като времето е решаващо в този случай, е особено важно да се действа бързо и решително, като се положат подходящи хидроизолационни материали, непосредствено след декофража на бетонните стени. Това ще спести не само много повече средства, но и неприятни преживявания в бъдеще.

Как ВалФорс процедира при хидроизолиране на подложен бетон?

Има фактори, които могат да забавят темпото на работа и полагането на определени видове изолационни материали. Един от тези фактори е остатъчната влажност. При полагане на хидроизолация е изключително важно моментното състояние и водното съдържание в подложния бетон, за да се гарантира максималното качество и дълготрайност на влаго защитата. Ние следим и анализираме внимателно всички важни фактори, за да осигурим високо качество и дълъг живот на изолацията, която изграждаме.

Ние използваме обмазващи битумни хидроизолиращи материали, защото те осигуряват надежда безфугова влагозащита на всички видове вертикални и хоризонтални повърхности.

Гарантирайки максималната надеждност и дълготрайност при хидроизолация на подложен бетон, ние от ВалФорс полагаме такава на няколко етапа:

  • Нанасяме плътен слой битумен грунд, който ще подготви основата за полагане изолацията.
  • След изсъхване на грунда, нанасяме първия слой двукомпонентна битумна хидроизолация, като полагането се извършва с четка.
  • След изсъхване на първия слой, нанасяме втори плътен слой от същия двукомпонентен битумен материал.
  • За да предпазим от нараняване крайната повърхност, след нейното изсъхване я покриваме с пласт защитна замазка.

Безапелационно качество на супер цена при ремонт или хидроизолация?

Свържете се с нас, за да ви консултираме кое е най-доброто решение за вас! Напълно безплатно!