Хидроизолация на мостове - качество от Валфорс

хидроизолация на мостове

В резултат от необратимите процеси на глобалното затопляне, метеорологичните условия през последните години става все по-непредсказуеми. Това се отнася както за зимните месеци, така и за лятното полугодие, през което често ни връхлитат бури, които до скоро са били нетипични за нашите ширини.

Тези промени в климата означават, че инфраструктурата, която изграждаме, бива подложена на все по драматични външни влияния, което от своя страна повишава изискванията към нея. Сгради, пътища и мостови съоръжения трябва да бъдат подготвени да се справят с природните стихии, а един от възможните начини да се направи това е качествената хидроизолация.

Защо е необходима

Силните дъждове обикновено са най-големия бич за създаденото от нас, хората, тъй като при подобни условия водата успява да проникне дори и в най-малките и тесни процепи и пролуки. Веднъж преминала, тя започва да отмива строителни материали, предизвиква различни по характер разрушителни процеси и достига все по-голяма дълбочина.

Получава се затворен кръг, тъй като при следващите валежи тя достига още по-надълбоко, което още повече отваря до сега дребните цепнатини. По този начин се поставя началото на процеси, които в повечето случаи са необратими по своя характер.

Хората често обвиняват строителните предприемачи в некомпетентност, когато пред очите им се появят видими следи от разрушение и ерозия, но истината е, че за запазване на доброто си състояние, всички сгради, пътища и мостови конструкции се нуждаят от грижа.

Оказва се, че мостовете са най-уязвими от всички други създадени от човека инфраструктурни проекти, а добре изработената хидроизолация е единствения надежден начин да се предотвратят бъдещи разрушения. Сравнително малката инвестиция за целта може да предотврати необходимостта от бъдещо похарчване на колосални суми пари.

Предпазва от вътрешни увреждания

хидроизолация на мостове предимство

Мостовете са едно от най-специфичните по своя характер инфраструктурни съоръжения. Предвид местата, на които се изграждат и целта, за която са създадени да служат, те са изложени на по-неблагоприятни влияния, отколкото която и да било друга създадена от човека инфраструктурна единица.

По тази причина, хидроизолацията на мостовете е много по-важна, отколкото на всяка една жилищна сграда или административно учреждение. Подобни превантивни мерки значително увеличават живота на този тип конструкции, които попадат в групата на най-уязвимите инфраструктурни проекти,

Правилно извършената хидроизолация ще защити мостовото съоръжение от проникване на влага, което най-често се случва при продължителни зимни валежи или при при внезапни летни бури. Това покритие ще позволи правилното и безопасно оттичане на водата, без тя да проникне в дребните процепи и пролуки.

Предпазва от външни увреждания

Добрата поддръжка и качествената хидроизолация гарантират запазването на добрия външен вид на всяка мостова конструкция. Сами по себе си, изолационните материали се създават така, че да бъдат незабележими за окото или ако не, то поне да могат лесно да се прикрият след поставяне.

Хидроизолацията ще защити моста от поява на ръжди, пукнатини, откъртвания и други подобни, които биха предизвикали неприятно усещане за окото и биха породили чувство за несигурност в самото съоръжение.

Хидроизолация на мостове - предимствата на добрата практика

Ако трябва да се обобщят на кратко предимствата на тази добра практика, то аргументите за нейното прилагане биха изглеждали така:

Спестени пари

Малката инвестиция на средства може да спести огромни суми пари в бъдеще. Не може да се прави еквивалент между средствата, които са нужни за изработването на защитни съоръжения и предпазни покрития с онези, които биха се използвали за цялостното построяване на една такава структура.

Дълъг живот

Дългият живот при този тип съоръжения се постига единствено и само когато те се поддържат правилно, а това е задължителна част от грижата по тях.

По-малка поддръжка

хидроизолация на мостове поддръжка

Добре защитената и изолирана мостова конструкция има много по-малка нужда от грижи и поддръжка. Това произлиза от по-малките щети и увреждания, които тежките метеорологични и климатични условия нанасят.

По-добър вид

Добрият външен вид ще се получи тогава, когато конструкцията е добре защитена и неподатлива на външните влияния.

Безопасност

Безопасността, макар и спомената последна в този списък, винаги е основополагаща и е водещ мотив за всякакви строително - ремонтни дейности. Тя е също и една от главните причини за извършване на този тип ремонтна дейност. Все пак, целта е конструкцията да се използва, без от това да произлизат каквито и да било рискове за живота и здравето на хората.

Безапелационно качество на супер цена при ремонт или хидроизолация?

Свържете се с нас, за да ви консултираме кое е най-доброто решение за вас! Напълно безплатно!