Хидроизолация от най-висок клас
хидроизолация цени софия

Проливните дъждове и постоянното натрупване и наслояване на влага в едно затворено помещение в съчетание с липсата на модерна и устойчива хидроизолация могат да доведат до появата на мухъл и неприятна миризма.

Добрата изолация е нещо задължително за всяка една сграда или съоръжение, което се намира в близост до подпочвени води или е изложено на дъждове и други метеорологични условия. Това е услуга, която винаги трябва да бъде извършвана от професионалисти с дългогодишен опит, познаващи добре спецификата на процеса.
Защо ни е нужна влагозащита?

Единственият вариант, който ще предпази дома ви от влага е качественото полагане на хидроизолация. Главното и предназначение е да предотвратява достъпа на атмосферна и подпочвена вода до конструкцията на сградата като по този начин удължи експлоатационния й период. Влагата може да си пробие път от много различни места. Тя бавно, но сигурно се разпространява и причинява корозия и разрушаване на всички материали, използвани за изграждането на дома ви – бетон, дърво, армировка, тухла, мазилка и т.н.

При ненавременно отстранен проблем се компрометира сериозно здравината на конструкцията на жилището. Това от своя страна налага и направата на големи инвестиции за ремонт, който могат да бъдат избегнати с полагане на качествена изолация.

Кои площи подлежат на влагозащита?
хидроизолация влагозащита

Обичайно хидроизолацията се свързва с покривите. Несъмнено те имат огромна нужда от допълнителна защита срещу различните атмосферни влияния, но не са единствените. Другите части от дома ви, който се нуждаят от влагозащита са:

 • Тераси и балкони;
 • Основи и вертикални стени;
 • Подземни площи – гаражи, мазета;
 • Мокри помещения – бани, тоалетни, кухни;
 • Басейни и декоративни езера.

Сега ще ви опишем съвсем накратко защо трябва да имате влагозащита на всяко едно от изброените помещения и съоръжения в дома си.

Хидроизолация на покриви

Най-нуждаещ се от изолация е плоският покрив. При него няма наклон, който да отвежда водата (дъжд, сняг, градушка). При липсата на влагозащита или остаряла такава, започват проблемите с появилите се течове от тавана. Водата достига до вътрешните стени през микро пукнатините на бетона (капилярно проникване). Появяват се влажни петна по стените, мазилката се подкожушва, образува се мухъл и плесен. Резултатът е повече от ясен – наложителен вътрешен ремонт, но преди него задължително трябва да се погрижите за покрива. Не гледайте на влагозащитата като на разход, защото тя е инвестиция в спокойствието ви.

Хидроизолация на тераси и балкони

Подобно на покривите, тези съоръжения са открити и върху тях атмосферната вода, индустриалните газови и UV лъчите оказват същото влияние. С времето те също се износват било то от климатичните колебания или от механични въздействия. За да запазите конструкцията им здрава и да предотвратите навлизането на влага в дома ви именно от тях, вие трябва да се погрижите за тяхната влагозащита.

Хидроизолация на основи

Основите на сградата са непрестанно подложени на влиянието на подпочвените води и попилите в земята атмосферни и поливни такива. Как да запазите здравината на материалите и да предотвратите навлизането на влага през основите и вертикалните стени? Единственият възможен вариант е тяхната външна и вътрешна влагозащита.

Хидроизолация на подземни площи

Хората са свикнали подземните и приземни помещения да са по-влажни, защото се намират частично или изцяло под земята. Високата влажност във въздуха, петната по стените, разрушената мазилка, образувалият се мухъл по стените и разпространил се по обзавеждането, далеч не са положения, с който човек трябва да се примирява.

Влагата спомага за по-бързото корозиране освен на конструкцията на сградата, а и на оборудването, което се намира в подземните площи – автомобили, мотори, машини. Когато площите се използват с техническа цел (асансьори и шахти) е напълно възможно да възникнат сериозни затруднения при експлоатацията им. Овен това винаги съществува опасността водата да попие до такава степен, че при по-обилен дъжд подземните и приземни помещения да се наводнят и това да нанесе огромни щети на имуществото ви.

Хидроизолация на мокри помещения

Бани, тоалетни, перални помещения, кухни – всички те са изложени непрекъснато на влага. Въпреки облицовката им, тя достига до стените. Там влагата започва своето разрушително действие, от което страдат съседните помещения или съседите ви.

Образувалите се петна по стените довеждат до разрушаване на мазилката. Появява се мухъл и много неприятна миризма. Загубва се естетическият вид и уюта на дома ви, а средата в него се превръща в нездравословна. Можете да се справите с всички тези проблеми, ако изолирате мокрите помещения с високо качествена влагозащита. Тя трябва да е много издръжлива на влага, да е еластична и да се полага бързо и лесно.

Хидроизолация на басейни

Съществуват няколко вида басейни – изградени на терен, със самостоятелна конструкция или на покрив. Няма универсално решения за влагозащитата им. Всеки вид има свои специфики, с които трябва да се съобразите.

В общия случай тези съоръжения са изградени от водонепропусклив бетон, но това далеч не е достатъчно. Фугите в бетонните панели, качеството на дилатационните връзки, образувалите се микро пукнатини в материал налагат допълнителна влагозащита. Само така ще предотвратите пропиването на водата от басейна в конструкцията и ще удължите живота й.

 
Видове хидроизолация
видове хидроизолация

Изолациите можем да разделим най-общо на рулонни (битумни, PVC) и течни. За да изберете най-подходящата за вас изолация, трябва да се съобразите с изискванията на конкретната площ и разбира се бюджета си. Съветваме ви да оставите този избор на професионалисти в областта, който ще ви насочат към най-правилното решение.

 1. Битумна изолация

Тя е една от най-разпространената и масово използвана изолация. Най-старият вид се нарича воалит или окислен битум. Към днешна дата за предпочитане са битумните рулонни мушами, модифицирани с APP (атактен полипропилен) или SBS (стирол-бутадиен-стиролов каучуков латекс).

Тези модификатори предлагат на потребителя различни качествени характеристики, които се отнасят до тяхната топлоустойчивост, експлоатационен живот (дълготрайност), еластичност, адхезия (лепливост) и възможност за полагане (хоризонтални и вертикални площи).

Битумните мушами предназначени за газопламъчно залепване трябва да имат дебелина от 3 до 5мм. Тези, които са по-малки от 2,5мм са подходящи за подлагане и механично закрепване под керамични, битумни, бетонни и други видове керемиди.

 1. ПВЦ изолация

Тя притежава добри механични свойства. Устойчива на UV лъчи, високи температури, стареене и ветрова устойчивост. Можете да намерите ПВЦ изолация за покриви с дебелина от 1,2 до 3мм. Когато е комбинирана с геотекстил е възможно полагането й да се извършва чрез пълно залепване и за съвместяване на химически несъвместими материали.

 
Какви са основните принципи при полагане на рулонни изолации?
 1. Подготовка на основата

Здравината и дълготрайността на влагозащитата зависят пряко от състоянието на основата. Тя трябва да бъде абсолютно равна. Всички ръбове отстранени, а вълните сведени до минимум. Задължително основата се почиства от замърсявания и се обезпрашава. Ако има следи от машинни масла или друг вид водоотблъскващи препарати, те трябва да бъдат отстранени преди да се премине към полагане на изолацията.

 1. Грундиране

За да се придобие по-добра адхезия между основата и рулонната изолация, трябва да се положи грунд. Той намалява и въздействието на остатъчните прахови частици върху основата. За целта се използва студен битумен грунд.

 1. Залепване на мушамите

След като се подготвили и грундирали основата се преминава към същинската част на изолацията. Когато използвате полимер-битумни мушами (APP, SBS) дебелината им трябва да е миниум 3мм и да се поставят минимум два слоя. За воалита (окислен битум) са необходими минимум 3 пласта отново с дебелина от 3мм всеки.

 1. Защита на готовата изолация

Обикновено се прави защита с минерална посипка. Нейното предназначение е да предпази битума от преждевременно стареене, нацепване и влиянието на UV лъчите и механични увреждания. Минералната посипка може да е с различни цветове (обикновено по-светли), за да се намали температурното загряване на повърхността.

 
Какво определя цената на изолацията?
цена хидроизолация

Каква сума ще ви необходима за полагане на хидроизолация зависи от поредица фактори, върху които ще се спрем:

 • Квадратура на обекта - размерът на мястото има голямо значение за фирмите изпълнители, защото те ще ви дадат оферта на квадратен метър.
 • Специфични особености - изолация се полага на различни места. Според местоположението, климатичните особености и степента на влага се подбира изолационен материал, чиято цена се определя от неговите качествени характеристики.
 • Материали - за целите на тази дейност могат да се използват различни по вид материали. Те варират според дебелината, броя на положените слоеве, качеството и не на последно място марката. Всички тези фактори определят цената на избрания от вас материал.
 • Качество - тук имаме предвид издръжливостта т.е какъв период от време тя ще предпазва ефективно различните площи от влага. Колкото по-голям е времевият период, толкова и по-висока ще е и цената.

С какви материали работите?

Ние от Валфорс ЕООД работим с качествени материали. "Novaglass", "General Membrane", "VEDAG GmbH" са само част от марките за материалите с които работим.

Топ качество на разумна цена

Хората, на които им се налага да решават проблем с влага в своя дом, офис или сграда, обикновено не са запознати с материята и лесно могат да изберат некачествени услуги, които се предлагат на доста висока цена. Влагозащитата на помещения, на основи, басейни и покриви е нещо на което трябва да се обърне специално внимание и не трябва да се подминава с лека ръка.

Ние предлагаме голям набор от услуги, чрез които целим да ви осигурим качествено, надеждно и дълготрайно решение, което ще приложите веднъж и няма да мислите повече за този проблем. Нашият пакет от услуги и високият ни професионализъм ще задоволи и най-капризните клиенти по отношение на качество, цена и срок.

Валфорс ЕООД се гордее с качеството и бързината, с която извършва задачите, които са ни поставени. Нашият екип се слави с високия си професионализъм и експертните си умения. Ако имате нужда от надеждна хидроизолация на страхотно качество и напълно разумна цена, не се колебайте да ни потърсите, за да спестите нерви, време и пари и всичко това докато се наслаждавате на професионално завършената от нас работа.

Безапелационно качество на супер цена при ремонт или хидроизолация?

Свържете се с нас, за да ви консултираме кое е най-доброто решение за вас! Напълно безплатно!