ПВЦ изолация на покрив – 3 важни неща които трябва да знаете

Имате нужда от ПВЦ изолация на покрив? Търсите най-добрия вариант, за да защитите своя покрив от влагата през всеки сезон? Поливинилхлоридът е един страхотен начин да се справите с досадно проникващата влага и да гарантирате комфорт и уют за своето семейство, без значение от прогнозата за времето навън.
Предназначението на покривната конструкция е да предпазва сградата, била тя жилищна или обществена от проникването на влага във вътрешните помещения. Предпазната роля на покрива е безспорна и за да бъде тя максимално ефективна, при изграждането или ремонта на съоръжението трябва да се отдели особено внимание на допълнителната му влагозащита и изолация.

Защо ПВЦ изолация на покрив?

След битумните мембрани, ПВЦ изолацията на покрив е най-често използван подход за повишаване ефективността на защитата на покривната конструкция срещу влага. Този материал е изработен на базата на пластифициран поливинилхлорид(ПВЦ) и при най-качествените разновидности, той е подсилен с армираща мрежа, благодарение на която материалът става не само много по-устойчив на механични въздействия, но и напълно защитен срещу микроорганизми.

3 важни неща, които трябва да знаете за ПВЦ изолацията:

Изборът на материал, с който да подсилите влагозащитните свойства на покрива е сложна и изключително отговорна задача. Поради тази причина е важно да знаете повече за ПВЦ хидроизолацията, като възможности, недостатъци и предимства, за да можете да вземете правилното решение, когато се наложи да избирате между няколко различни материала.

1. Невероятно лек и лесно адаптивен към всякакви покривни конструкции материал

Ако се колебаете дали да изберете ПВЦ, като материал за влагоизолиране на своя покрив, то този аргумент със сигурност ще Ви убеди. ПВЦ изолацията за покрив тежи само 1.4кг/кв.м, което означава, че тя няма да натовари излишно покривната система. Адаптивността на материала към различни по вид конструкции Ви дава възможност да го използвате при ремонтиране на стари покриви от всякакъв тип.

2. Неограничени от климатичните условия възможности за монтаж на ПВЦ изолация на покрива

ПВЦ изолация на покрив и по-конкретно влагозащитните мембрани могат да се полагат през всеки сезон, което значи, че можете да стартирате ремонтните дейности, когато на Вас Ви е удобно. За разлика от по-капризните материали, ПВЦ изолацията може да се положи при много високи и минусови температури, а също и когато вали сняг или дъжд.

3. Дълъг експлоатационен живот

Този материал е изключително здрав и еластичен, което значи, че той няма да промени своите размери и да се разкъса под въздействие на големите температурни амплитуди. В случай, че заложите на по-светъл цвят на мембраната ще намалите драстично повърхностните температури, с което ще забавите значително нейното стареене. ПВЦ хидроизолацията ще Ви гарантира максимална защита срещу влага в продължение на не по-малко от 25 години.

Използването на поливинилхлорид(PVC) в бита ни днес е масово. Причините за това не са една и две, но най-общо казано този материал осигурява сериозна устойчивост, рентабилност и визия на всеки архитектурен елемент, в който бива вложен той.

Ето още няколко причини да предпочетете именно този тип изолация на покрива:

Предимства на PVC изолационните материали за покрив

  • Значително по-дълъг експлоатационен живот;
  • Лек материал, който не натоварва допълнително покривната конструкция;
  • Много по-лесен за работа материал, което респективно значи по-ниска цена и по-кратки срокове;
  • Приложението на ПВЦ изолацията за покриви е неограничено без значение от типа конструкция;
  • Ремонтните дейности от този тип могат да се извършват при най-разнообразен климат, включително и през зимата;
  • Безопасност при монтаж поради грапавата повърхност;
  • Не се влияят от климатичните промени и не променят формата и размера си;
  • Здравина, която издържа почти всичко естествено, което може да повреди нормален покрив;
  • Възможност за проектиране на красива визия посредством разнообразие в цветовата гама на материалите за изолация;
  • Бърз, лесен и респективно по-евтин монтаж.

Днес се спряхме само много малка част от уникалните качества на при използването на ПВЦ изолация на покрив, но тези 3 аргумента в нейна защита вероятно са напълно достатъчни, за да ви убедят да заложите на нея, при изграждането на нов покрив или при ремонт на старото, амортизирано съоръжение.