Качество при хидроизолирането на покривни конструкции

Различни са вариантите за избор за хидроизолация на покрива, но едно от най-качествените и доказали се във времето решения са битумните такива. Поставянето и монтажа на битумни керемиди може да ви осигури най-добрата защита и удължаване живота на всякакви покривни конструкции.

Предимствата им са многобройни. Можем да започнем с чисто естетическият ефект, който добавя стойност към цялата визия на сградата. Битумните керемиди се произвеждат в различни цветове и в четири основни форми (пчелна пита, триъгълни, боброва опашка и правоъгълни). Те ви дават едно огромно поле за изява и разчупват скучната представа за покривите. С тях можете да изпълните различни архитектурни решения.

По-важното е, че могат да се монтират на различни видове покриви с най-нестандартни форми. Наклона също не се явява проблем за полагането и монтажа на битумните керемиди. Те са идеалното решение за покривно покритие на покриви с наклон от 12° до 90°.

Качества на битумните керемиди за покривни конструкции

Да преминем и към качествените характеристики на битумните изолационни материали. Те са леки, гъвкави, устойчиви и лесни за работа. Те могат да се използват в райони с различни климатични условия. Много високи или много ниски температури не оказват влияние на керемидите, както и резките температурни разлики и силните ветрове.

Битумните керемиди са справят отлично с влиянието на UV лъчите. Те могат да ви осигури най-добрата защита от влага и за това основно си спечелва титлата най-добър хидроизолационен материал.

Състав на битумните керемиди

Самия им състав е разделен на 5 слоя:

  1. Кварцов пясък – Той има за цел да предпази от залепване битумните керемиди при пренасянето им.
  2. Битум – Двата слоя битум между стъкления воал, могат да бъдат обогатени с APP или SBS. Така допълнително модифицираните керемиди стават още по-устойчиви на температурни разлики и влага.
  3. Стъклен воал – Това е армиращ пласт, който осигурява постоянството на формата и стабилността на керемидите.
  4. Битум
  5. Минерална посипка – На този последен слой се дължи свойството на битумните керемиди да не се повлияват от UV лъчите. Минералната посипка ги предпазва от стареене и напукване и на нея се дължи различното оцветяване на керемидите.

Препоръчително е полагането и монтажа на битумни керемиди да се извършва от професионална фирма, занимаваща се с ремонт на покриви. Специалистите от ВалФорс ЕООД имат голям опит с тази дейност и занаят всяка една малка тънкост, която да осигури качествен и дълготраен монтаж, който да преизпълни изискванията и очакванията ви.