Топ 3 причини да направите хидроизолация на терасата

Причините да хидроизолирате вашата тераса не са една или две, но някои от тях са значително по-важни от други. Професионалистите в този бизнес напомнят, че много хора занемаряват своята собственост до етап, в който ремонтната дейност ще струва огромна сума пари.

Това в повечето случаи би могло де не се стане, ако хората обръщаха внимание на належащите ремонти и поддръжка тогава, когато му е било времето. Уви, не всеки мисли така. Ако все пак търсите добра причина да се заемете с работата по терасата, ние сме избрали три. Те далеч не обхващат всичко, но все пак са един добър пример за значението на този тип ремонтни дейности.

Вижте топ 3 причини за да направите хидроизолация на терасата

1. Повече площ

Ако направите на терасата си у дома качествена надеждна изолация, вашето жилище автоматично ще се увеличи като площ, защото към неговата квадратура ще се включи и тази на терасата. Не ни разбирайте погрешно - терасата винаги е била и винаги ще бъде част от вашата къща или апартамент. Когато я хидроизолирате обаче, тя вече няма да играе просто ролята на един обикновен балкон, а място, което ще можете да използвате според своите собствени нужди всеки ден.

2. По-високо ниво на защита от влагата във времето

Извършването на качествена и професионална хидроизолация на вашата тераса, независимо дали живеете в къща или в блок, значително може да увеличи продължителността на живота на тази част от вашето жилище, а от там и на самата сграда като цяло. Направена от професионалисти с опит в бранша, хидроизолацията със сигурност ще защити конструкцията на терасата от вредните влияния на околната среда, а повярвайте, тези влияния са много по-значими, отколкото бихте могли дори и да си помислите.

Обикновено огромната температурна амплитуда между зимните и летните месеци по нашите географски ширини може значително да съкрати живота на строителните материали. При липса на качествена хидроизолация водата си проправя път през слабите места в бетона и намира дори и най-малките пролуки, след което, ако е през зимните месеци, много често замръзва и проявява разрушителната си мощ в мащаби, които са твърде малки, за да ги забележим с просто око, но те все пак се случват.

3. Хидроизолираната тераса като един надежден покрив

Ако терасата на втория или третия етаж на вашата къща или вила играе ролята на покрив на долния етаж, тогава значи сте като много българи, които не живеят в класически панелен апартамент. В ситуация като тази, хидроизолацията на терасата не бива повече да се разглежда и възприема като ремонт на един обикновен балкон, а като хидроизолация на самия покрив, защото именно това е нейната роля в този случай. Тук правилната работа върху плочата на терасата ще защити долния етаж от протичане на вода и образуване на мухъл и петна от влага.