4 добри причини да не сменяме сами керемидите

Защо да не сменяме сами керемидите - 4 причини

Ако предстои скоро да слагат керемиди на покрива ви или да подменяте старите, то най-добре се обърнете към специалист, който знае как да направи това правилно. Така ще си спестите доста допълнителни грижи, а работата ще бъде свършена бързо и качествено. Не бива да забравяме и естетическия външен вид, който все пак също е от значение и професионалистите знаят как да го постигнат без значение дали говорим за смяна на керемиди от класически тип или за лепене и монтаж на битумни керемиди.

1. Риск от падане при ремонт на покрива

Смяната на керемиди е много рисковано начинание за човек, който не е професионалист в тази област. Работата на покрива предполага, че мястото е на високо, което автоматично увеличава значително риска от възникване на злополука. Дори самото качване на покрива още преди да сте започнали работа ви поставя в ситуация, която създава рискове за здравето ви, а не дай си боже и нещо по-сериозно.

Неопитният човек винаги е изложен на риск да се спъне, залитне или подхлъзне, което би могло да застраши живота му. Ето защо винаги е препоръчително да оставите тази работа на хора, които са специалисти в този бранш.

2. Специфична техника на монтаж

Поставянето на керемидите е нещо много повече от това просто да ги намятате една до друга на покрива и след това да слезете долу. Всъщност поставянето на керемиди е сложна задача, която изисква внимание, концентрация, професионални умения и опит.

Типично за нашите географски ширини много хора са убедени, че могат да се справят по-добре от всеки, а после се оплакват, че керемидите падат или поддават на влага или пък се чупят. Ако при подредбата керемидите не се подредят по правилния начин, рискувате да си навлечете куп бъдещи главоболия.

Смяна на керемиди - проблеми за непрофесионалисти3. Ще изхарчите твърде много пари

Да, правилно разбрахте. Ако си спестите разходите по наемането на професионалист, който да положи качествено керемидите на покрива ви, най-вероятно след това ще трябва да викате фирма, за да ви помогне да се справяте с протичащия покрив, с падналите керемиди след първата буря и други подобни. При керемидите в пълна сила важи правилото, че евтиното в края на краищата излиза по-скъпо.

4. Естетически външен вид

За да бъдат керемидите правилно и естетично поставени върху вашия покрив и за да изглеждат плътно и хармонично подредени както трябва, препоръчително е да се доверите на професионалист, и то на на случаен човек, а на такъв, който притежава опит в това. Подреждането на керемиди при ремонт на покрив е деликатна работа, а резултатите могат да са крайно неприятни за окото, ако не се свърши всичко както трябва.